torsdag den 20. juli 2017

Víťazná zostava sa nemení? Nemusí to platiť vždy, povedal Dovalil

Najpravdepodobnejšie je variant s Michalom trávnik, ktorý za Kadleca, ktorého na tri týždne vyradil zranený členok, zaskočil v parádnom zápase proti Srbsku. Čo na túto domnienku hovorí Dovalil?

"Jeho zaradenie je možné, ale taky je možné, že nastúpi niekto iný," zostal tajomný. "Podľa mňa to heslo, že víťazná zostava sa nemení, nemusí úplne vždy platiť. Ale zápas sa trávnika vydaril a bude pripravený. "

Nič viac neprezradil ani obranca Tomáš Kalas. "Samozrejme je problém, že Vašek bude chýbať. Ale máme v kádri veľa hráčov, ktorí sa tešia na príležitosť a dúfajú, že sa dostanú na ihrisko. Je na nich, ako to zoberú, "povedal. "Michal Trávnik hral veľmi dobre, chytil to za pačesy.Ale je otázka, či nastúpi. "

Proti Srbsku Dov alil urobil tri zmeny v zostave. Koľko ich teda fanúšikovia môžu čakať teraz, keď sa aj víťazná zostava môže zmeniť? "Nie viac ako v minulom zápase," pousmial sa znova kouč českého tímu.

Ten si zatiaľ môže užívať nadšenie, ktoré vo fanúšikoch vyvolal skvelý výkon a víťazstvo 4: 0. Tím, ktorému mnohí po úvodnom zápase už príliš neverili, sa rozbehol a predviedol, že môže hrať krásny ofenzívny futbal. "Ani predtým mi nikto nepovedal, že mi neverí," uisťoval Dovalil. "A ani by som sa tým nezaťažoval. Kto ma pozná trochu viac, tak vie, že za nami už nejaké výsledky sú. "

Teraz ale na jeho tím čaká veľká výzva: postúpiť zo skupiny, čo znamená Nemcov poraziť.Remíza môže, ale nemusí stačiť, záležalo by na výsledku stretnutia Dánska so Srbskom.

"Nejdeme na vlne eufórie, ale tešíme sa"

"Č aká nás silný súper, ktorý sa tu ešte nepredstavil v najsilnejšej forme," upozornil Dovalil. "Nejdeme na nejaké vlne eufórie, ale tešíme sa. Vieme, že Nemcov asi pravidelne porážať nebudeme, ale môžeme ich poraziť. Po Srbsku sme sa dostali znovu do hry, rolu môže hrať aj domáce prostredie. To nám pomôže. "

Ak by Dovalilova slová platila a Nemci skutočne ešte proti Dánsku nepredviedli všetko, na čo majú, asi by to český tím mal veľa zložité.Tréner ale nemá obavy, na súpera je vraj dobre pripravený.

"Ich hru sme začali sme monitorovať už od chvíle, keď bolo jasné, že ich budeme mať v skupine. Vieme, kde je tlačí topánka, aj to, kde sú silní, "uistil Dovalil. "Ale je pravda, že vždy nakoniec rozhoduje kvalita hráčov. Ak tam sú takí, ktorí sú schopní obísť dva tri hráča, tak je to o individuálnych schopnostiach a taktika ide trochu bokom. "

Českým tromfom by mohol byť úto� �ník Ján Kliment, hviezda zápasu proti Srbsku, v ktorom nastrieľal hattrick. "Samozrejme by sme si priali, aby sa Klimentovi darilo ďalej, na druhú stranu to nie je len o ňom," tuší Dovalil. "Tí okolo mu góly pripravili a podali taky veľmi dobrý výkon.Navyše Nemci sa na neho zameria, takže to bude mať trochu zložitejšie. "

S významom zápasu rastie tiež tlak. A ten ešte zvýši prítomnosť skautov a zástupcov veľkých európskych klubov, ktorých bude na tribúnach plno. Čo to môže s hráčmi, ako je napríklad práve neskúsený Kliment, urobiť?

"Neviem, sám som nad tým takto nikdy nepremýšľal Ale je pravda, že niektorí si to môžu trochu brať," uznal Kalas. Recept? "Musí si uvedomiť, že sú tu od futbalu. Keď to potom na ihrisku ukážu, treba ich agenti osloví a dopadne to pre nich dobre. "


Ingen kommentarer:

Send en kommentar