søndag den 23. juli 2017

Kubíček si došiel do Slovinska pre bronz, na pódiu stál s legendou

Na preteky pod majestátnym Triglav pritom podľa svojich slov tento rok váhal vôbec ísť. "Minulý rok to bol skôr cestnú triatlon, žiadna technika. Nakoniec sa mi to ale hodilo do konceptu a usporiadatelia mi oznámili, že okruh bude prekopaný, "vysvetľuje zmenu svojho rozhodnutia.

Štyri okruhy na bicykli, tri v behu. Rozdelenie do viacerých okruhov urobilo zo závodu nielen k jeho potešeniu skvelú podívanou pre fanúšikov a zábavu pre triatlon, ktoré nahrávala tiež atraktívna lokalita pod majestátnymi Julskými Alpami. "A dobeh pod stenou s obtiažnosťou lezenie 8b? Čo viac si priať, "dodáva Kubíček.Nižší počet štartujúcich tu dokonale vyvážila kvalita obsadenie závodu, na čele s "Caveman" Conradom Stolz.

Že sa blíži nenávratne jeseň, to pretekáro m prezradila teplota vody v jazere, ktoré malo len pätnásť stupňov. "Slnečné počasie z toho ale nakoniec urobilo peknú nedeľné cachtačku," usmieva sa Kubíček.

Napriek tomu ho nízka teplota trochu pribrzdila v cyklistickej časti, kde sa dlho nemohol rozbehnúť. Neudržal sa vo vedúcej skupine a potom sa na ňu už len ťažko doťahoval, kratšie kolo totiž veľkému sťahovanie zrovna nenahrávalo. Na to si Kubíček však nesťažoval. Trať v jej cyklistické časti sa totiž usporiadateľom podarila skvele nakombinovať.Prudkými výjazdy, kořenovkami, trialy a s len pár rovnými úseky pripomínala klasické cross country, čo vo výsledku pomohlo predsa len zpřeházet poradí.

Veď Kubíček vyliezal po plaveckom úseku z vody ako deviaty a do záverečného behu vyrážal na piatom mieste. To však on sám nevedel, v kalupu druhého depa totiž nejako nevstrebali informáciu o priebežnom poradí. "A tak som do toho šliapal," vy svetľuje s úsmevom.

Tiež záverečnú časť závodu si užil, úzke cestičky navodzovali pocit, že sa jedná o naozajstný trail run. "Beh bol parádny, všetko po mäkkom. Jedna z najkrajších tratí, čo som kedy bežal, "ocenil usporiadateľa Kubíček.Tiež v Slovinsku potvrdil, že beh je jeho parádny disciplína a cieľ preťal na treťom mieste. "Pre mňa prekvapivom, ale o to príjemnejším," smeje sa.

Vyhral majster sveta v zimnom triatlone a dnes už super pretekár Xterra Pavel Andrejev pred legendou Conradom Stolz. "Tak predsa len som stihol byť s ním na pódiu," pripomína Kubíček, že v Slovinsku štartoval Stolz vo svojom predposlednom závode svojej úspešnej kariéry.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar