fredag den 21. juli 2017

25 rokov od výprasku s Československom: Američania porazili majstrami sveta

Počas štvrťstoročí sa niečo zmenilo, niečo nie. Nemci sú znovu majstrami sveta, tak ako v roku 1990. Zato Američanov, ktorým vtedy v úvodnom zápase skupiny nastrieľal dva góly Skuhravý a po jednom Bílek, Hašek a lúhovať, už nikto za si vie nepovažuje. Skôr splašení Yankees sa za 25 rokov premenili v tím, ktorý dokáže trápiť favoritov.

A často je aj poraziť: ako napríklad v stredu večer.

Nemecko v priateľskom zápase v Kolíne nad Rýnom viedlo gólom Götzeho z 12. minúty a malo veľa ďalších šancí. Do konca prvého polčasu už ale ďalší gól nepridalo, naopak inkasoval. V druhom polčase hostia zásluhou trefy Wooda z 87. minúty skóre otočili a slávili cenné víťazstvo.

Veľa špecifickú chuť malo pre nemeck� �ho trénera Američanov Jürgena Klinsmanna.Ten skôr Nemecko viedol, pred zápasom spieval obe hymny. A po ňom sa radoval: "Za sport stavky druhý polčas sme si zaslúžili vyhrať. Tento výsledok pritiahne k futbalu v Spojených štátoch ešte väčšiu pozornosť. "

Zato v Nemecku zavládli rozpaky. Na paniku je síce ešte veľa skoro, ale zdvihnúť varovný prst je namieste. Úradujúci majstri sveta porážkou len potvrdili, že od vlaňajšieho šampionátu išla ich forma znateľne nadol.

Je to vidieť aj z tabuľky kvalifikačnej skupiny D.


Nemci sú až tretí, pred nimi sa vyhrieva prvá Poľsko a druhé Škótsko .Tím Joachima Löwa, bývalého Klinsmannova asistenta, už stačil nechať všetky body práve Poliakom, stratil tiež za domáce remízu s Írs kom.

Teraz Nemecko čaká ďalší domáci zápas s Gibraltárom, čo bude iste ľahká prekážka. Zato septembrový dvojboj: doma Poľsko, vonku Škótsko, to bude iný oriešok. Kouč Löw však zostáva v pokoji.

"Ten výsledok je k naštvanie. Ale keď vezmeme do úvahy, že naši hráči už pár týždňov netrénujú a nehrajú zápasy, dá sa s tým žiť, "vyhlásil. "Bol som veľa spokojný s prvým polčasom, kedy sme si vypracovali plno šancí a mali sme viesť 2: 0 alebo 3: 0. Potom už by Američania zápas ťažko otáčali. "

Lenže nakoniec Nemci odpadli, stavkove bonusy čo uznal aj Löw:" Chvíľami to vyzeralo, že nám úplne došla energia.Američania viac chceli, v druhej polovici boli lepší, "nehľadal výhovorky. "Je vidieť, že chlapci už potrebujú prázdniny. Vydýchneme si, až v stredu po zápase s Gibraltárom sezóna skončí. "

stavkovanie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar