fredag den 21. juli 2017

Strelec Sychra bude v Baku opäť útočiť na olympiádu v Riu

"Ide o ďalšiu príležitosť získať miesto pre olympijské Rio, čo je najdôležitejšia a vlastne jediný cieľ tejto sezóny," netají štyridsaťšesťročný strelec, ktorý si na olympijských hrách zastrieľal už štyrikrát, navyše pred pätnástimi rokmi v Sydney vystrieľal vo svojej disciplíne skeet pre Česko účastnícke miesto, ale v nominácii dostal prednosť iný strelec.

Teraz je aj pred sobotňajším pretekmi v Baku pre Sychra vidina získanie účastníckeho miesta, ktoré by dávalo predpoklad si zastrieľať aj v Riu, stredobodom jeho snaženie. Dokonca na tom závisí aj jeho ďalšie kariéra.

"Podľa toho, či ho získam, sa budem rozhodovať, či budem sa streľbou ešte pokračovať, alebo to nechám mladším.Predsa len mi je už šestačtyřicet, "hovorí na rovinu, o čo mu vo zvyšku roka pôjde.

V Baku bude k dispozícii jedno miesto pre olympijský závod v Riu.

Teoreticky by tak na premiérových Európskych hrách musel zvíťaziť.

Tento predpoklad ale nemusí byť nutnosťou.V prípade, že sa pred ním umiestni borci, ktorí pre svoju krajinu miesto v Riu už vystrielal, potom ho môže pokojne získať z druhej či z ďalšej priečky.

"Toto bude čoraz bližšie k Riu trochu výhoda, ale na druhej strane ak sa to nebude dariť, tak môže stúpať nervozita, "predpokladá borec, ktorý si pod olympijskými kruhmi prvýkrát zastrieľal už pred devätnástimi rokmi v Atlante.

Závodu v Baku sa nebojí, hoci dôležité informácie o tamojšej strelnici má zatiaľ len sprostredkovane. "Usporiadatelia do strelnice investovali dve miliardy, má to byť luxus.A podobné prírodné podmienky som si vyskúšal vlani, kedy sme strieľali asi 400 kilometrov od Baku, "rozpráva Sychra s t� �m, že jediné, na čo bol dopredu upozorňovaný, je možnosť, že závod ovplyvní vietor," má to snáď dokonca byť veterná hora. "

O získanie účastníckeho miesta sa Sychra dvakrát neúspešne pokúsil v jarných pretekoch Svetového pohára. V Spojených arabských emirátoch aj na Cypre neprešiel vďaka rozstrele do semifinále.

"Smola, bol som na oba preteky dobre nachystaný," mrzí ho, "pritom v tom prvom ma nechali na rozstrel čakať snáď štyri hodiny, v tom druhom ma zase nenechali ani napiť a šiel som strieľať.Nakoniec by som to rád prelomil. "Pri premiérových Európskych hrách si v Baku vedľa snahy získať pre Česko miesto v olympijskom závode vyskúša ešte jednu premiéru.

V pondelok totiž bude strieľať tzv. Mix závod pre dvojice, ktorú tvoria jeden strelec a jedna strelkyňa. "Federácia sa asi zazrela v biatlone a iných športoch, ide o úplnú novinku, ktorú som nikdy neskúšal," uviedol o premié rovom závode, v ktorom bude jeho partnerkou Libuše Jahodová.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar