torsdag den 20. juli 2017

Až teraz "začína" Tour. Z vŕškov Pyrenejí bude vidieť budúci šampión

Deväť etáp je za nimi, ďalší tucet ešte cestou k Víťaznému oblúku čaká. A najväčší spokojnosťou, hoci etapové prvenstvo jeho stajni stále uniká, sa chváli Froome. "Do tejto chvíle sa závod vyvíjal lepšie, než si ktokoľvek z nás predstavoval," odkýval Brit. "Tlak teraz neleží na mojich ramenách, je na ostatných, aby šliapali."

Froome mal pred rokom problémy s chrbtom, pred Tour ochorel a piaty deň preteku po pádoch odstúpil. Tento rok sa však opäť javí ako muž, ktorý v roku 2013 slávne ako prvý pretekár s africkými koreňmi Grande Boucle ovládol. "Je vyrovnaný," tvrdí o ňom Brailsford.


Celý zástup súpero v mu však bude chcieť plány narušiť. Contador vie, aké je dobyť trón Tour, lenže v nohách má Giro.Quintana teraz, kedy prežil prvý týždeň závodu plný nástrah, rozbalí svoje vrchárske umenie. Obhajca Nibali, hoci je z najväčších hviezd zatiaľ najhoršie, bojovnosť nestráca. "Ešte nie je koniec, to najtvrdší ešte len príde," upozornil.

A ak sa pred začiatkom Tour hovorilo o silnej štvorke, do fronty adeptov sa vzápätí priradil tiež Američan Van Garderen so silnou zostavou BMC v chrbte.Práve tá ukázala najväčšiu vyrovnanosť a silu v tímovej bet365 časovke, jej líder však dlho rozháňal myšlienky na celkové víťazstvo. "Najskôr sa musíme dostať do Pyrenejí," brzdil.

Prvý horské pásmo má podľa neho byť testom pripravenosti a Alpy zase miestom, kde sa ukáže, kto vydrží až do konca. "Prvú fázu Tour sme zvlád li dobre, ale až do konca tretieho týždňa nebudeme vedieť, kto naozaj má na víťazstvo," tvrdil Američan. "Tour je maratón a my nie sme ani na dohľad jej cieľa."

Z vrcholov najbližších dní však bude už lepšie vidieť na bet 365 potenciálneho šampióna.

Úvodná zvlnená časť etapy môže miasť, je to však len známka toho, aké peklo sa zrejme odohrá v cieľovom stúpaní.Nohy pretekárov zrelaxované voľným dňom sa zahryznú do 15kilometrového stoupáky s cieľom v lyžiarskom stredisku ležiacom o 7 metrov vyššie než vrchol Sněžky.

Tour už tento rok dochádzala dvakrát na vŕšku, ale krátka stúpanie na Mur de Huy a Mur de Bretagne bola rezervovaná pre explozívne pretekárov. Zato tu dostanú slovo ozajstní králi hôr. A pretože sa etapa koná na Deň Bastily, francúzsky štátny sviatok, budú mať aj domáci cyklisti o motiváciu viac. Dvadsaťse dem ich už v tento deň vyhralo, David Moncoutié ako ten zatiaľ posledný. A kto bude ďalší?

Ako Col d'Aspin, tak Col du Tourmalet boli medzi prvými vrcholy, ktoré Tour zdolala, keď prvýkrát v roku 1910 bet365 stavky zavítala do Pyrenejí.Na Tourmalet sa tento rok pelotón vydriapu osemdesiaty a bude rovnakou výzvou ako pred 105 rokmi, kedy domáci Gustave Garriga ako jediný bez zastávky vyšiel až hore a vyslúžil si odmenu 100 frankov.

Tentokrát na prvého pretekára čaká Cena Jacquesa Goddeta v hodnote 5 tisíc eur, Tourmalet je s 2 115 metrami najvyššou zo šiestich vrchařských prémií dňa v kráľovskej pyrenejskej etape.

Cieľový Cauterets je síce miernejší a mohol by sedieť aj výbušným mužom, ako je Rodríguez, ale je otázkou , koľko ich ešte v prvej skupine po toľkých vrchařských kilometroch zostane.

Posledný deň v Pyrenejách, na ktorý budú vrchára vsádzať. Štyri veľké vrcholy sú ideálne scénou pre tých, čo myslí na bodkami kráľa hôr.Na Aspet si pripomenú tragickú postavu Casartelliho, ktorý tam v roku 1995 zahynul po páde v zjazde, Col de la Core sa v Tour objavia ešte len siedmykrát, Port de Lers dostal šancu prvýkrát v roku 2012 a tradičný cieľ leží 1 780 metrov vysoko.

Je to posledný deň v kopcoch a do ďalších veľhôr to bude odtiaľ päť dní, takže ten, kto doteraz nemal šancu predviesť svoj vrchársku um, bet365 bonus má šancu. Nech sa medzi favoritmi rozhorí bitka o víťazstvo alebo nie, táto etapa naplno odhalí, kto na to má a kto môže myslieť na fanfáry v Paríži.

bet365 mobil

Ingen kommentarer:

Send en kommentar