tirsdag den 11. april 2017

Louis Nicollin a jeho vojna proti nude

Existuje množstvo excentrických majiteľov futbalových klubov, vo Francúzsku však má na šialené výroky patent iba jeden z nich. Zoznámte sa: Louis Nicollin, šéf Montpellieru, človek, ktorý si s korektnosťou nikdy hlavu nelámal. Vďakabohu.
Je tak trochu príznačné, že tento exotický pán vedie práve Montpellier; ku klubu, ktorý trénuje svojrázny "rybár" Rolland Courbis a ku ktorého fanúšikovskej obci sa hrdo hlási aj šialený youtube komik Rémi Gaillard, Nicollinova hubu tak nejako pasuje. Zatiaľ čo väčšina jeho rovesníkov užíva jesene života v papučiach s pohárom portského a dobrou knihou, Nicollin vzbudzuje vášne prakticky zakaždým, keď sa dostane k slovu.Čoskoro spoznáte prečo.
Tvrdá láska ku klubu
Nicollin sa vypracoval na vrchol v rodinnom biznise, nešlo však o žiadnu nudnú úradnícku prácu - predmetom jeho podnikania bol zvoz odpadu. S Les Pailladins je jeho meno pevne spoje né od začiatku 70. rokov, zažil vzostupy i pády, historický titul i premiérovú účasť v Lige majstrov. Keď však išlo do tuhého, nemal nikdy problémy svoje starostlivo piplané dieťa poriadne profackovat.
"Rolland Courbis je lepšia kouč než Carlo Ancelotti. Tí naozaj najlepší nepotrebujú hviezdne hráča k tomu, aby vyhrávali.Courbis postúpil do Ligue 1 s tímom plným mongoloidů, " ocenil prácu svojich futbalistov potom, čo v roku 2009 úspešne zvládli nástrahy druhej ligy. Populárna kouč pritom v tom čase už u HSC vôbec byť nemusel; dve sezóny predtým totiž vypukla aféra ohľadne toho, či z jeho strany nedošlo k podplácaniu. Montpellier bol jednou nohou v Championnatu, zachránilo ho až zápasu s Ajaccio, ktoré obestíraly podivné zvesti. "Kým vyhráva, je mi to úplne jedno.Keby predával drogy alebo znásilňoval malé dievčatká, nestrpel by som to, ale s podobnými prkotina mi dajte pokoj, " vyjadril s a jasne Nicollin.
Keď potom skromný klub kráčal v sezóne 2011/12 za prvým titulom v históriu, dostávalo sa mu z najvyššieho miesta skutočne originálnych slov podpory. "Rovnako to nevyhráme, to je nemožné. Hlavný je udržať Ligu majstrov, pretože Európska liga je súťaž na h *** o, " strachoval sa rozložitý funkcionár. " Či už to skončí, na taký tlak nie som stavaný. Som už starý muž, " hořekoval.Inokedy z neho ale zase sršala dobrá nálada - ako napríklad keď sľúbil hviezdičke Rémy Cabello, že ak Les Pailladins cennú trofej skutočne získajú, urobí si na hlave rovnakú vlasovú kreáciu ako on, iba v klubových farbách. "Ak vyhráme, ostrihám sa rovnako ako Cabello alebo Menez, a zafarbíme sa na modro s oranžovým čírom uprostred. Aspoň bude sranda," sľúbil - a ako správny gentleman tento sľub dodržal.
Rešpekt? To je pre ženské!
Jednou z najzábavnejších vlast ností populárneho 'Louloua' je jeho schopnosť zamotávať sa do svojich tvrdení ako mucha do pavúčej siete.Asi najznámejšou ukážkou bola aféra s Benoît Pedrettim, toho času kapitánom Auxerre; bývalý reprezentačný záložník sa extravagantnému prezidentovi zrovna nejako znepáčil, takže si vyslúžil nálepku "buz * rant". Keď sa na Nicollinovu hlavu (logicky) zniesla spŕška kritiky, obhajoval sa montpellierský šéf tak, ako to dokáže len on: "Ja predsa proti homosexuálom nič nemám, aspon zostane viac bab na ostatných."

"Robí sa z toho zbytočné haló. Hovoríme, čo máme na jazyku, sme predsa chlapi, nie ženské," obhajoval sa následne proti obvineniam zo sexizmu.Samozrejme to príliš nepomohlo, takže Pedrettimu, ktorý celý tento kolotoč 'spôsobil', pristála na stole koncentrované vyhrážka: "Je to dobrý hráč. Až sa ale vráti do Montpellieru, tak si na neho počíháme, na h ** zlíka. "
Je vlastne prekvapujúce, že sa montpellierský prezident zatiaľ príliš nevyjadruje k neslavnému odchodu Younes Belhandy do Kyjeva; keď ešte marocký playmaker nastupoval za HSC, hlásal jeho šéf do médií, že je "lepšia ako Hazard 'a že ak o jeho služby niekto stojí, musí dorovnať sumu, na ktorú bol ocenený mladý Belgičan. To sa síce nestalo, ale Nicollinova pozornosť plynule prešla na súčasnú hviezdu Rémyho Cabello.HSC je vraj ochotné začať konať na 100 miliónoch Euro.
Belhandův príklad uvádzame preto, že svojrázny funkcionár nemá problémy útočiť aj na svoje vlastné bývalej hráčov; u cudzích je to už tak nejako štandardom, ako dokladá napríklad jeho slávny komentár, utroušený potom, čo PSG po bombastických plánoch priviedlo ako posilu Maxwella ( "Maxwell? Čo to je, značka kafe?" ).Zoberme si ale napríklad Olivier Giroud, ktorý hral kľúčovú úlohu v montpellierském ťažení za titulom a d o Arsenalu odchádzal ako najlepší strelec ligy: keď potom následne žreb zviedol oba tímy do rovnakej skupiny Ligy majstrov, Nicollinovo nadšenie pre robustného forvarda razom opadlo. "On nie je nič zvláštne. Videl som, že dal cez víkend šesť gólov .. nie, počkať, to nebol on. Tak dva alebo tri? Nie? Hm .."
< br> Komediant na výslnie
Nicollin je futbalovým komikom, človekom, ktorý aj v sedemdesiatich rokoch svojím správaním pripomína zlatú éru starých francúzskych komédií Louisa de Funesa a Claude Zidiho.Niet divu, že medzi jeho najlepších priateľov patrí aj herec Gérard Depardieu, ktorý ho považuje za jedného z posledných ľudí svojho druhu: bodrého, žoviálneho, temperamentného, ​​ale stopercentne oddaného svoje celoživotné láske, ktorou je Montpellier HSC. "Ak naozaj vyhráme titul, nechcel by som byť na mieste PSG, Lyonu alebo Marseille. Taká hanba! Byť nimi, vrazil by som si klobás u do p *** ele," citovali ho na jar 2012 takmer všetky športové denníky sveta. Hrdosť, ktorá z jeho svojrázneho vyhlásení sršala, však zakryť nešlo.
Škoda len, že sa tomuto mužovi, ktorý údajne zakazuje svojim deťom počúvať vážnu hudbu ( "Je to príšerná nuda!Radšej by som pozeral na curling než počúval Mozarta "), nesplnil ešte jeden, posledný veľký sen - vyhrať s Les Pailladins Ligu majstrov. " Ak sa to podarí, stanem sa mníchom, " sľuboval totiž . "Veľa fanúšikov chce, aby som sa stal mníchom, a ja to urobím. Budem chodiť pod róbou úplne nahý, ako skutoční mnísi. Neoblečiem si ani ponožky v zime. Tá predstava sa mi páči. "
Montpellier sa s milionársku súťaží nakoniec rozlúčil hneď po základných skupinách a momentálne to vyzerá, že bude mať v dohľadnej budúcnosti viac práce s udržaním prvoligovej príslušnosti než s ďalším naháněním trofejí .Ak by sa v� �ak podarilo ukuchtit v tomto juhofrancúzskom letovisku ďalší zázrak, môžete si byť istí, že Louis Nicollin svojmu záväzku splní. Určité veci totiž aj on berie smrteľne vážne.
(Všetky citácie sú voľne preložené z francúzskych a anglických zdrojov.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar